A csapatkapitány dolga

A kistérségi együttműködésről, és a járásról

Aki játszik valamilyen csapatban, az tudja, hogy kapitánynak lenni felelősség. Egy kicsit jobban kell figyelni, tudni kell, hogy melyik játékos miben jó, és hogy lehet a csapatot győzelemre vezetni.

MórahalomMórahalom is csapatkapitány, a csapat a járás, ahol vezető szerepet játszik városunk, csak itt picit más a csapat összetétele, és mások a játékszabályok. A mórahalmi járás területéhez tartoznak: Ásotthalom, Bordány, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Ruzsa, Üllés, Zákányszék, Zsombó.

Ezek a csapatok azért jöttek létre, hogy a kisebb települések több lehetőséghez jussanak, hogy együtt tudjanak gondolkodni, dolgozni, hogy a kistérségi, vagy épp a járáshoz tartozó települések közös döntéseket hozhassanak. Mert ha többen vagyunk, erősebbek vagyunk, s az érdekérvényesítésnek is nagyobb a lehetősége. Teljesen kézzel fogható példázat az oktatási körülmények jobbítása, hiszen ha egy-egy kistérség tagjai összefognak, akkor hamarabb teremtődik meg a lehetősége annak, hogy a közoktatásban lévő hátrányos körülményeket csökkenteni tudják.