Vendégváró

Vendég a háznál, öröm a háznál – így tartja a mondás. Mi, mórahalmiak is vendégszerető népek vagyunk, s ezen túl van is mire büszkének lennünk, van mire vendéget várnunk. Ha megkérdeznének téged, egy dolgot biztosan mondanál te is, hogy miért jönnek hozzánk szívesen, ez a dolog pedig a Szent Erzsébet Gyógyfürdő.

Ezerév parkHa picit gondolkodsz még, eszedbe jutnak a bivalyok Nagyszéksóson, és talán a Mini Hungary Park, vagy ahogy mostanában hallod, Ezer Év Parkja, no meg a Lovasközpont.

Valóban ezek a legfőbb látványosságok náluk, de ezekre egy egész seregnyi szolgáltatás épül még.

ColosseumKezdjük mindjárt a szállásokkal. Hiszen ha valaki több napot szeretne nálunk tölteni, akkor szüksége van rá. Szállodánk három van, mindhárom más stílus, más szolgáltatásrendszer, tehát más vendégkör. A legrégibb a három csillagos Thermál Panzió, amely a Szegedi út felől kapcsolódik a fürdő épületéhez. Azután épült a Colosseum Hotel, amely négy csillagos minősítést kapott, és a Millenniumi sétány felől nyílik. A legújabb pedig az Elixír Hotel, amely három csillagos minősítéssel rendelkezik, és elsősorban az egészségturisztikai szolgáltatásokra összpontosít. Mindhárom szálloda vendégeinek lehetősége van a közvetlen átjárására a fürdőbe.

Babos-tanyaA hoteleken kívül sok-sok magánháznál is foglalkoznak szállásadással, néhányat te is biztosan tudnál mondani a több mint 30 vendégház közül. De ha nem, akkor segítségül szolgáljon a következő pár példázat: A Mini Hungary Park és a Sportkomplexum közvetlen szomszédságában fekszik a Babos Tanya, a szintén közeli Futó-Dobó Lovasközpont mellett pedig a Szent János Üdülőház és Borház várja a vendégeit. Ugyanakkor, ha a város centrumában szeretnénk megszállni, akkor felkereshetjük a fürdőtől alig 50 méterre fekvő Tömörkény Vendégházat.Igyekszünk a fürdő mellett egyéb látványosságokkal is szolgálni a hozzánk látogatóknak, így van például Baba-múzeum, Rétesház, Homokháti Emlékház, tuk-tuk vonat, csónakázó-tó, erdei iskola. Aki szeretne, kerékpáron is felderítheti a környéket, vagy segway túrára mehet. (A segway használatának lehetőségéről, kiépített útvonaláról lásd a „Sportok keréken” elnevezésű menüpont alatt olvasható tartalmakat)

SokadalomSzínes programokkal várjuk a turistákat, így többek között a Patkó Lovas Színház előadásaival, a Homokháti Sokadalom és a Rétes fesztivál programjaival, természetjáró túrákkal, és számtalan kisebb rendezvénnyel és fesztivállal, amelyeket a mórahalmi intézmények, és vállalkozók szerveznek.

 Akik pedig mindezt összefogják, szervezik, azok a Móra-Tourist Kft., a mórahalmi Turisztikai Egyesület, és az Aranyszöm Rendezvényház.